Hennie Fisher – Oondgebakte murgbene vir Paul Kruger- dag
Hennie Fisher –
Oondgebakte murgbene vir
Paul Kruger-dag

Tyd:
60 Min
Bedien:
6 Persone
Vleis
Bestanddele:
Ongeveer 12 murg-sop bene as voorgereg of meer indien as hoofgereg bedien word.
Sout.
Peper.
100 ml B-Well olyf olie.
Kruie na smaak.
Klein aartappeltjies, indien as hoofgereg bedien word.
Baguette, indien as voorgereg bedien word.
Metode:
- Voorverhit oond tot 230°C.
- Plaas die sop-bene regop in ‘n oondpan, en gooi olie oor.
- Sprinkel met sout en peper, en ander kruie indien verkies.
- Meng goed, sodat die bene oral-oor gegeur is.
- Bak in die oond vir ongeveer 45 minute totdat die murg sag is.
- Indien die bene as hoofgereg bedien word, kan klein aartappeltjies saam met die bene in die oond gebak word, maar anders met vars brood as voorgereg.
- As hoofgereg kan dit verder met ‘n geblansjeerde gemengde groenteslaai en ‘n vinaigrette bedien word saam met die bene en die aartappeltjies.
- Die murg-bene is baie ryk en het nie ander groente of stysel nodig nie.