Hennie Fisher - Queen of Puddings
Hennie Fisher - Queen of Puddings

Tyd: 60 min
Bedien: 8 porsies
Soet
Bestanddele:
120 g koek of brioche krummels
4 eiers, geskei
Skil van een suurlemoen
100 g framboos konfyt
250 ml room
250 ml melk
1 eetklepel vanilla
200 g strooisuiker
Metode:
Voorbereiding:
Verwarm die melk en room met die suurlemoenskil. Gooi oor die koek/brioche krummels en laat staan. Meng die vanilla en die eiergele in. Gooi mengsel in oondvaste skottel (wat met BWell bakspuit gespuit is) en bak vir 35 minute in ‘n water bad by 170°C. Verwyder van die oond as die vla stewig is. Laat effens afkoel en smeer konfyt bo-oor. Maak ‘n stywe meringue met die eier witte en die strooisuiker en versier mooi bo-oor die konfyt. Bak vir ‘n verdure 35 minute by 150°C totdat die meringue effens hard is.
Bedien met: vars room of vars frambose