You are currently viewing Hennie Fisher – Individuele koejawel kaaskoek

Hennie Fisher – Individuele koejawel kaaskoek

Deel hierdie artikel

Hennie Fisher - Individuele koejawel kaaskoek

Hennie Fisher - Individuele koejawel kaaskoek

Tyd: 120 min

Bedien: 8 porsies

Soet

Bestanddele:

4 (moontlik 6) koejawels, geskil en in halfte gesny

60 g suiker

½ koppie water

150 g Tennis Beskuitjies

60 g botter

500 g Amerikaanse styl roomkaas

60 ml vars suurlemoensap

60 g strooisuiker

150 ml room

30 ml water

1 eetlepel gelatien

120 g koejawelpulp

320 g koejawelpulp

Metode:


Voorbereiding:

Kook die koejawels, water en suiker saam tot sag. Verpulp in voedselverwerker en druk pulp deur ‘n sif om van al die pitte ontslae te raak.

Daar moet ongeveer 440 g pulp op die einde wees.Maak die koekies in voedselverwerker fyn, en voeg gesmelte botter by.

Verdeel tussen 8 ringe en druk styf plat onderin. Spons die gelatien in die water, smelt en voeg by die koejawelpulp – die pulp moet nie te koud wees nie.

Meng roomkaas, suiker en suurlemoensap in menger met K-spaan tot lig en eenvormig. Voeg room by, en klits to styf.

Vou die 120 g koejawelpulp by. Verdeel tussen die 8 ringetjies en spuit eweredig in die ringetjies. 

Verdeel die orige 320 g koejawelpulp tussen die ringetjies en gooi ‘n mooi lagie bo-op die roomkaasvulsel.

Maak mooi met meringue stokkies, vars eetbare blomme, koejawel skyfie, suiker spiral, suiker blare

Deel hierdie artikel

Leave a Reply