You are currently viewing Sjef Pellie Grobler – Sjokoladeterrine

Sjef Pellie Grobler – Sjokoladeterrine

Deel hierdie artikel

Sjef Pellie Grobler – Sjokoladeterrine

Sjef Pellie Grobler – Sjokoladeterrine

Sjef Pellie Grobler en Hendri Myburgh het 'n Sjokoladeterrine gemaak wat perfek is vir enige soettand!

Tyd: 60 min

Bedien: 8 porsies

Soet

Bestanddele:

Sjokolade-ganache: 

450g donker sjokolade 

1 suurlemoenskil, gerasper/“lemon zest”

4 eiergele

200 g mascarpone 

Sponskoek: 

4 eiers

125g suiker 

125 g koek meel 

50ml B-well olyf olie 

Toffiesous: 

100g botter100g suiker 100ml room

Voorbereiding:

Sjokolade ganache:

Smelt en room die sjokelade en mascarpone saam in ‘n bain-marie mengbak. Meng die suurlemoenskil en eier geel (een vir een) saam met die sjokelade-mengsel in. Sit een kant.

Sponskoek:

klits eiers en suiker saam tot dik en roomerig, vou meel en olie in. Gooi die beslag in ‘n oondpan wat met bakpapier uitgevoer is. Bak teen 180°C vir 8 min. Haal die koek uit en laat afkoel. Sny in dieselfde grootte as ‘n broodpan.

Toffiesous:

Kook die botter en suiker saam tot donker in kleur. Voeg die room by en klits saam. Kook vir 2min en laat dit afkoel.

Sit bestanddele saam:

Om tarrine te bou - vul ‘n broodpan met kleefpapier, vul omwisselend met sponskoek en sjokolade-ganache om lae te vorm. Sit in die yskas vir twee ure voor dit bedien word.

Bedien met:

Bedien terrine met die toffiesous, vars room en suurlemoenskil.

Deel hierdie artikel

Leave a Reply