BOODSKAPPE LUISTER NOU
Hennie Fisher en Nicolene Oosthuizen – Afrika Nougat

Hennie Fisher en Nicolene Oosthuizen – Afrika Nougat

Deel hierdie artikel

Hennie Fisher en Nicolene Oosthuizen – Africa Nougat

Hennie Fisher en Nicolene Oosthuizen – Africa Nougat

Tyd:

60 Min

Bedien:

12 mense

Soet

Bestanddele:

150g geroostered gekapte Kasjoe neute

5g gedroogde kamperfoelie blomme

50g gedroogde nagtergal

bessies

20g heel sorghum

150g heuning

300g wit strooisuiker

100g vloeibare glukose

100ml water

2 eier witte

5 ml vanielje ekstrak

‘n knippie sout

1 vel ryspapier

BWell Canola olie

Versiersuiker

Metode:

  • Sny die vel ryspapier in die helfde sodat dit op die bodem van ‘n broodpannetjie pas.
  • Smeer die kante van die pannetjie binne in met olie en bedek met versiersuiker.
  • Maak die sorghum gaar in ‘n pot soos met springmielies.
  • Klits die eierwitte tot dit net skuimerig raak.
  • Kook die heuning in ‘n pot tot dit 121°C bereik en voeg die heuning stadig by die eierwitte terwyl die eierwitte geklits word.
  • In ‘n ander pot, kook die strooisuiker, glukose en water totdat die stroop 145°C bereik.
  • Voeg die stroop stadig by die eierwitte terwyl daar aanhoudend steeds geklits word.
  • Klits verder totdat die mengsel dik en glanserig is.
  • Gebruik ‘n groot lepel en roer die kasjoe neute, kamperfoelie blomme, nagtergal bessies, sorghum, vanielje ekstrak en ‘n knippie sout vinnig by die nougat mengsel.
  • Skraap die nougat mengsel in die voorbereide pannetjie.
  • Smeer dit effens plat en plaas die ander helfde van die ryspapier vel bo-op.
  • Druk die ryspapier plat en egalig op die nougat mengsel. Los dit om te stol vir 2 ure of oornag.
  • Om die nougat uit die pannetjie te haal, maak die kante van die nougat los van die pannetjie en flip die nougat uit op ‘n kap plank.
  • Om die nougat te sny, maak ‘n mes warm onder kookwater en sny dit versigtig in blokkies, terwyl die mes skoongevee word na elke sny.
Deel hierdie artikel

Leave a Reply

Close Menu