Stavros Vladislavich –
Artisjok voorgereg
Stavros Vladislavich –
Artisjok voorgereg

Tyd:
2 - 3 Ure
Bedien:
4 Persone
Groente
Bestanddele:
12 vars Artisjokke
250ml wit wyn
150ml hoender aftreksel
150ml suurlemoensap
(en ekstra sap om oksidasie te voorkom in bak water)
Vars italiaanse pietersielie
(hand vol)
3 vars huisies knoffel
1 blik ertjies
Metode:
- Maak die artisjokke skoon, verwyder die buite-blare en stingel en skep die middelste deel uit met 'n
- teelepel (die haartjies in die middel).
- Hou dit in ‘n bak met water en suurlemoensap tot alles skoon is - sodat die artisjok nie verkleur nie.
- Sit die skoongemaakte artisjokke in ‘n pot met al die bestanddele - behalwe die ertjies.
- Gooi nog water by as die vloeistof te min is sodat alles bedek is en kook tot sag (2 - 3 ure) op ‘n lae hitte.
- Voeg die ertjies by sodra dit sag gekook is en kook nog 3 minute.
- Voeg nog sout by na smaak, as nodig.