Inge Pretorius – Tiropita
Suzanne Crozier – Piped Cookies
Tyd:
25 Min
Bedien:
2 - 3 Persone
Gebak
Bestanddele:
Phyllo deeg
1 Koppie gerasperde Cheddar-kaas
1 Koppie gekrummelde Feta-kaas
1 Koppie gerasperde Haloumi-kaas
1 Eetlepel fyn gekapte mint
Swart gemaalde peper – na smaak
200 ml Gesmelte botter
en kwassie
Metode:
Vulsel:
Meng die 3 kase, peper en mint in n mengbak
- Gebruik 3 velle Phyllo deeg, hou ‘n klam lappie oor dit terwyl jy die vulsel voorberei dat dit nie uitdroog nie.
- Verf ‘n dun lagie botter tussen elke lagie deeg – jy wil drie lae deeg hê, en sny dan die deeg in repe, ongeveer 5 cm breed.
- Skep 1 groot teelepel vulsel op die punt van die deeg , en vou in driehoek vorm, totdat die deeg opgebruik is.
- Seel weer met ‘n bietjie botter (dit moet lyk soos samoosa).
- Bak in voorverhitte oond op 180˚C vir ongeveer 20 min, tot goudbruin en bros!
- Bedien met skyfie suurlemoen as ‘n voorgereg.