Hennie Fisher –
Tarte Tatin
Hennie Fisher – Tarte Tatin

Tyd:
2 Ure
Bedien:
12 Persone
Gebak
Bestanddele:
100g suiker vir die karamel laag
400g blaardeeg
(kommersieel of tuisgemaak)
12 Granny Smith appels,
geskil en in halfte gesny.
250g suiker
250g botter
350g water
1 vanilla stokkie
Metode:
- Smelt die suiker droog oor hitte, sonder om te roer, tot mooi ligbruin in kleur en gooi in tert pan of spesiale Tarte Tatin pan.
- Maak poesjeer vloeistof van die suiker, botter, water en vanielje-stokkie.
- Poesjeer die appels in ‘n pot wat bietjie meer regop is as te plat.
- Die appels moet lekker sag wees maar NIE uitmekaar val nie.
- Plaas die appels regop, styf teen mekaar bo-op die karamel.
- Bedek met die blaardeeg en bak by 180˚C vir ongeveer 1½ uur.
- Laat effens afkoel en bedien uitgekeer op ‘n groot bedienbord.