You are currently viewing Hennie Fisher – Borscht

Hennie Fisher – Borscht

Deel hierdie artikel

Hennie Fisher - Borscht

Hennie Fisher - Borscht

Tyd: 150 min

Bedien: 12 pax

Gebak

Bestanddele:

Aftreksel:

600 g bees sopbene met bietjie vleis aan

Bestanddele vir aftreksel (uie, wortels, seldery, lourieblaar, pietersielie ens)

Sop:

2 groot wortels, gerasper

2 uie, baie dun gesny

½ bos seldery, dun gesny

½ rooi kool, baie fyn gesny

3 tamaties, geskil, saadjies verwyder en in blokkies gesny

2 aartappels, geskil en gerasper

50 g tamatie pasta

10 wonderpeper (piemento) saadjies, gebreek

60 ml asyn

50 ml suikerSout en peper na smaak

5 ml karwysaad

2 liter aftreksel en meer

3 medium groot beet, geskil en gerasper

50 ml olyfolie – Bwell

Metode:

Maak lekker beesaftreksel, en haal dan die vleis van die bene af en sit eenkant.Braai die uie, seldery en wortels in die BWell olie, tot ligte kleur verkry word. Plaas al die ander bestanddele (behalwe die beet), insluitende die klein stukkies vleis in die soppot en kook ligweg totdat al die groente lekker sag is, ongeveer 2 ure. Voeg meer water by indien die sop te dik raak. Voeg die beet by met die laaste 15 minute, en kook tot gaar – die kleur sal verlore gaan as die sop te lank gekook word.

Bedien met vars dille, pietersielie en stywe suurroom

Deel hierdie artikel

Leave a Reply