You are currently viewing Hennie Fisher – Pretoria Jakaranda Bloubessie-Oktoberkoek

Hennie Fisher – Pretoria Jakaranda Bloubessie-Oktoberkoek

Deel hierdie artikel

Hennie Fisher –

Pretoria Jakaranda Bloubessie-Oktoberkoek

Hennie Fisher –

Pretoria Jakaranda

Bloubessie-Oktoberkoek

Tyd:

90 Min

Bedien:

20 Persone

Soet

Bestanddele:

340g koekmeel

240 g + 80 g wit suiker

15ml bakpoeier

5ml sout

140ml B-Well Canola olie

200ml water

130g bloubessies + meer vir dekorasie

6 eiers, geskei

1 groot suulemoen se skil, baie fyn gerasper

15ml vanilje geursel

5ml pers voedselkleursel

500ml room

40g strooisuiker

Metode:


  • Voorverhit die oond tot 180°C.
  • Meng die meel, 240 g suiker, bakpoeier en sout saam in ‘n groot mengbak met ‘n handbol-klitser.
  • Puree die water, koekkleursel en bloubessies ligweg in ‘n liquidizer saam – moet nie die puree te fyn maak nie, dit is interessant as daar steeds klein stukkies vrugte in die koek sigbaar is.
  • Klits die eierwitte in ‘n elektriese menger tot skuimerig, en voeg dan die orige 80g suiker in en klits totdat die meringue styf en ferm is.
  • Meng nou die vrugte puree, olie, eiergele, suurlemoen skil en vanielje in die meel met die bol-klitser.
  • Vou hierna eers ‘n groot lepel van die meringue in die mengsel in, en daarna versigtig al die orige meringue.
  • Skep in ‘n onvoorbereide tuitpan, en maak ligweg gelyk bo-op.
  • Bak vir ongeveer 50 minute totdat die koek ferm is.
  • Laat die koek onderstebo koud word op die voetjies van die tuitpan.
  • Bedien met gekleurde geklopte room en suiker en verdere bloubessies en Jakaranda bloeisels as garnering.


Deel hierdie artikel

Leave a Reply