Lanadene Bron –
Springbok melktertjies
Lanadene Bron –
Springbok melktertjies

Tyd:
30 Min
Bedien:
4 Tertjies
Soet
Bestanddele:
Kors:
45 g Ongesoute botter
35 g Strooisuiker
2 Eiergele
1 g Sout
90 g Meel
Vulsel:
600 ml Melk
3 Eiers
80 g wit suiker
30 g Mezina
25 g Meel
10 ml Mint essence
50 g Gesoute botter
3 g Fyngemaalde kaneel
Metode:
Kors:
- Room die botter en suiker saam in ‘n elektriese menger.
- Voeg die eiergele by, een op ‘n slag tot goed gemeng.
- Voeg die meel by en meng goed in, meng met ‘n houtlepel.
- Laat rus in die yskas vir 30 minute.
- Rol die deeg uit op ‘n gemeelde oppervlak.
- Spuit elke terthouertjie met B-Well se baksproei.
- Voer die pannetjies een vir een uit.
- Prik met ‘n vurk en blind bak vir 5 minute, haal die papiertjie en gewiggies uit en bak vir nog 5-10 minute totdat die bros en ligbruin is.
Vulsel:
- Verhit die melk, tot net voor dit begin kook.
- Meng die eiers, meel, suiker en Mezzina saam tot dit ‘n paste vorm.
- Voeg bietjie van die warm melk by die paste mengsel terug in die pot met die warm melk.
- Plaas terug op medium-hitte en roer aanhoudend tot verdik.
- Haal dan af van die stoof, meng die botter by, en voeg geursel en kaneel by tot gewensde smaak.
- Skep die warm vulsel in die voorbereide tertdoppies, en maak mooi nes jy verkies.