Pasch du Plooy – Forelslaai
Pasch du Plooy – Forelslaai
Tyd:
30 - 40 Min
Bedien:
4 Persone
Slaai
Bestanddele:
Vir die Forel:
400g Lig gerookte vars forel
50ml B-well Olyfolie
2 Tlp Fyn koljander
2 Tlp Fyn komyn
1 Tlp Brandrissie-vlokkies
1 Knippie Seesout
Vir die Slaai:
1 K Erfenis wortels,
geblanseer
1 K Beet, gekook
1 K nartjies,
geskil en in wiele gesny
½ K Spruitkool (broccoli), geblanseer
½ K Aspersies, geblanseer
125g Bokmelkkaas
Jong slaaiblare
Vars koljanderblare
Seesout
Swartpeper
100ml B-Well olyfolie
Vir die Slaaisous:
100ml nartjiesap
50ml Rysasyn
25g Suiker
1 Knoffelhuisie, geskil
2 cm stuk Gemmer, geskil
Metode:
- In ‘n mengbak, meng die fyn koljander, fyn komyn, rissieflokkies, olyfolie en seesout.
- Sny nou die Forel in 2 cm breë stukke en sit forel in die mengbak.
- Meng die forel sodat dit mooi bedek word met die marinade en sit eenkant.
- Maak ‘n kleefwerende pan warm en braai die forel baie vining aan beide kant tot bruin. Die Forel moet nie deur gaar wees nie.
- Maak nou die slaaisous deur alle bestanddele vir die slaaisous te verwerk in voedselverwerker tot fyn.
Bedien die slaai op as volg:
- Bedien die Forel op met die wortels, beet, clemengold nartjies, broccoli, aspersies, stukke bokmelkkaas.
- Bedruip slaai goed met die slaai sous
- Meng die jong slaaiblare en koljanderblare met bietjie B-well olyfolie
- Sit blare bo-op die slaai en sprinkel met sesamsade, sout en peper.