You are currently viewing Hennie Fisher – Kersfees Eier-nog

Hennie Fisher – Kersfees Eier-nog

Deel hierdie artikel

Hennie Fisher –

Kersfees Eier-nog

Hennie Fisher – Kersfees Eier-nog

Tyd:

60 Min

Bedien:

12 Persone

Drink

Bestanddele:

6 eiers, geskei

220g suiker

300ml melk

325ml (1 blik) ingedampte melk

2,5ml sout

250ml room

250ml rum

10 ml Vanielje

(of 1 peul, ekstrak, geursel)

3 stokkies kaneel

10 nealtjies

Neutmuskaat Kaneel- olie:

60ml B-Well Canola olie

15ml gemaalde kaneel

Metode:


  • Warm die melk en ingedampte melk met die kaneel en naeltjies (ook die vanielje-peul indien gebruik) op.
  • Bring net tot borrel, en draai dan die hitte af.
  • Voeg sout by.
  • Laat die speserye in die melk mengsel trek om die geur daarvan te kry.
  • Room die eiergele en die suiker saam.
  • As die melk mengsel nog warm is, ‘temper’ eers die eiers met bietjie van die mengsel.
  • Meng dan die eier/suiker en melk mengsel saam.
  • Plaas terug op die stoof, en verhit baie stadig en versigtig totdat die eierproteine gaar word en die mengsel verdik. Verwyder onmiddelik en gooi deur ‘n sif om die speserye te verwyder.
  • Laat afkoel.
  • Voeg die room, vanielje ekstrak/geursel (indien ‘n peul nie gebruik is nie) en rum by.
  • Warm die B-Well op, en meng die kaneel in, laat afkoel.
  • Net voor bediening, klits die eierwitte styf en vou in die eier-melk mengsel.
  • Bedien oor ys met vars gerasperde neutmuskaat en paar druppels kaneel-olie bo-oor. 
Deel hierdie artikel

Leave a Reply